ENG / NL
 
  OverdeStichting       Donaties       Links       Contact  
 
  Nieuws               Projecten               Projectverslagen               Initiatieven               Samenwerking               FotoAlbum  
 
 
     
  Initiatieven

Philippi Village -...
 
     
 
 
 
     
  Philippi Village - Sanitation project   [28-12-2017]

Meisjes naar school - vrouwen aan het werk

In Zuid Afrika gaan 7 miljoen meisjes tijdens hun menstruatie niet naar school. De reden: maandverband is te duur. Daardoor missen zij 7 maanden kostbare middelbare school-tijd. Dat is onacceptabel: vrouwen hebben recht op educatie om uit de cirkel van werkloosheid, armoede en geweld te komen.

Binnen Philippi Village is een ‘merknaam’ bedacht met IamPhilippi. Deze merknaam wordt door een vrouwengroep gebruikt om de zelf bedachte oplossing in de markt te zetten: zelf maandverband maken. Ecologisch en duurzaam maandverband, dat gewassen kan worden en 5 jaar meegaat. Zij hebben een werkplaats opgezet waar 8 vrouwen komen te werken. Zo kunnen meisjes studeren voor hun toekomst, wordt het milieu gespaard en hebben vrouwen een inkomen.
 
The Learning Journey heeft toegezegd te helpen startkapitaal te verwerven zodat dit project duurzaam van de grond kan komen.
 
     
 
© 2020 Learning Journey - Ontwikkeld door CODE100